martes, 17 de marzo de 2009
JEANOLOGÍA, el ingenio de clonar "jeans"
viernes, 13 de marzo de 2009
Óscar David, último premio "Lápiz de Oro"
Casualment algú va escriure que “el millor amic de la dona no són els diamants, sinó els talons. Aquest va ser el meu punt de partida per a preguntar al guanyador de les últimes edicions dels prestigiosos premis “Llapis d'Or” i “Premis Model”, guardons de projecció internacional dirigits a joves dissenyadors de calçat que atorga el Museu del Calçat d'Elda i l'ajuntament de Petrer. “Com més alt és el taló i més desafia les lleis de la física més perillós es converteix”. De fet assegura Óscar que “hi ha tal sofisticació en la seva fabricació i disseny que s’empra en ell tota una indústria exclusivament.” Encara que no deixa de ser una font d'atracció que “estilitza la figura i que representa un símbol d'ambició i indicador d'èxit i poder”. Fotos dels prototips. Oscar va obtenir el primer premi en la secció “calçat de senyora” amb el prototip “MONEY MONEY”, altre dels seus prototips premiats va ser el titulat “AMOR COMPARTIT”. Recull les seves influències del món de l'art, arquitectura o disseny industrial, però també amb “les celebrities del paper couché” La seua trajectòria queda avalada per la seua tasca com dissenyador en l'empresa de disseny Pepe Roig i actualment ha iniciat una nova etapa com dissenyador de calçat esportiu en un petit equip de dissenyadors anomenat l'Estudio Freelance situat en la ciutat d'Elx.
martes, 10 de marzo de 2009
La Cinta Roja.
La colección por la que fueron premiados, nos cuenta la historia de un chico, que recién estrenada su mayoría de edad, y con cierto aire British, algo retro diría yo, se atreve con unas prendas que evolucionan con dos tipos de lana, además de paño de alta calidad. En cuanto al colorido destaca la gama de grises mezclada con el rojo sangre. Completando el conjunto, utiliza complementos de lana, gorritos y los guantes-mitones. Admiten tener un poco de vértigo, ante el reto de presentar una colección mucho más extensa. “Pasión y ganas no nos faltan y eso es lo que más nos motiva a la hora de preparar la colección”. Solamente habrá que esperar hasta la próxima edición de la SMV para poder ver sus nuevas propuestas.
Julio i Tomas creen fruit de la casualitat, i sota el nom “la cinta roja” una de les marques més prometedores de la moda valenciana. Amb tan sols un any de vida aconseguiren el premi a la millor col·lecció de zona D, que com bé sabeu , consta d'un premi en metàl·lic a més de poder presentar la col·lecció en solitari dintre del calendari oficial de la SMV. Els components de “la cinta roja”, estan satisfets pel premi ja que els ha suposat l'oportunitat de mostrar i demostrar allò aprés per cadascun d'ells, en les diferents col·laboracions amb dissenyadors i marques de la talla de Loewe, October o Pedro del Hierro. La col·lecció per la qual van ser premiats, ens conta la història d'un xic, que només encetada la seva majoria d'edat, i amb cert aire British, una mica retro diria jo, s'atreveix amb unes peces que evolucionen amb dos tipus de llana, a més de drap d'alta qualitat. Quant al colorit destaca la gamma de grisos barrejada amb el vermell sang. Completant el conjunt, utilitza complements de llana, barrets i els guants-mitones. Admeten tenir una miqueta de vertigen, davant el repte de presentar una col·lecció molt més extensa. “Passió i ganes no ens en falten i això és el que més ens motiva a l'hora de preparar la col·lecció”. Solament caldrà esperar fins la pròxima edició de la SMV per a poder veure les seues noves propostes.
miércoles, 4 de marzo de 2009
Lo quieres. Los quieres.
Que os puedo decir de la idea de crear una alfombra para un ambiente íntimo, relajado y cálido. Gracias a la combinación de los materiales rafia y fibra óptica. El resultado no deja de sorprendernos con una experiencia que nos “potencia los aspectos más viscerales y lúdicos”.
Javier Taberner i Nacho Poveda, van coincidir en l'Escola Superior de Disseny EASD de València, on van començar compartint projectes en l'escola i més tard com components de grup, en els diferents concursos als quals es presenten. Ells reconeixen que els afrontaven com reptes personals i que defineixen “com la escusa perfecta per a presentar projectes que ens motiven”. És així com sorgeix OBJ.studio. Recién diplomats en l'Escola van presentar el seu treball en el saló Nude. Saló que se celebra en Habitat València i que es premia amb beques Bancaixa. Les beques consisteixen a desenvolupar un projecte per a les empreses participants. Totes elles de reconegut prestigi. Javier i Nacho, van mostrar en està ocasió BOBAL Project. Obtenint el segon premi. Bobal Project, “explora el potencial decoratiu dels ceps de vinya”. El resultat que s'obté és una curiosa lluminària, on cadascuna de les peces proporciona un aspecte teatral que ens serveix per a il·luminar diferents espais. Una altra de les interessants propostes de OBJ Studio és FESOLS MÁGICS, un salvamanteles molt especial i divertit. Realitzat amb esferes ceràmiques imantades que “al recolzar-les en qualsevol superfície metàl·lica, el volum es deforma convertint-se en un plànol que aïlla de la calor. Tot gràcies a que cadascuna de les esferes conté un imant en el seu interior, el que provoca la seva adhesió” Que vos puc dir de la idea de crear una catifa per a un ambient íntim, relaxat i calit. Gràcies a la combinació dels materials rafia i fibra òptica. El resultat no deixa de sorprendre'ns amb una experiència que ens “potencia els aspectes més viscerals i lúdics”.