Hace ya unos cuantos días que me llegó vía email, una noticia en la que citaban a Francisco Camps, presidente de la Comunitat Valenciana, como uno de los 50 hombres mejor vestidos del mundo. Tal afirmación corre a cargo de la revista masculina GQ, una de las más influyentes en lo que a moda y estilo masculino se refiere. La publicación justificaba su inclusión en tal selecta lista por “su infalible ojo para los trajes a medida”. Pitorreo o no, mi intención es dejar aparcado ese tema político que ha acaparado portadas tanto de periódicos como de informativos ( no en canal9 ) en los últimos meses y que tanto me aburre.
Así que convencido estoy al afirmar en que una de las palabras que más has escuchado o leído ha sido SASTRE, junto con “ trajes a medida”. Pues bien, quisiera centrarme en explicaros que a día de hoy, la sastrería valenciana goza de uno de sus mejores momentos, en cuanto a prestigio y reconocimiento. No pensemos que solamente políticos, empresarios y altos directivos forman parte del “selecto grupo de afortunados que visitan los establecimientos de confección a medida“.
Para mi, he de reconocer, se ha convertido en algo casi adictivo. Algunos pensaréis que es algo antiguo. Todo lo contrario. Es todo un ejercicio creativo que comienza con la elección del tejido o tejidos, ajustados a tus gustos y necesidades. Pasando más tarde por los forros, las fornituras o cualquier otro pequeño detalle que desees. Tres o cuatro pruebas más tarde el pantalón, la camisa o el traje estará listo.
A la hora de vestir, sin dudarlo, apuesto por alcanzar algo de exclusividad en los detalles y saber esperar unos 30 días para lucir “una chaqueta bien cortada y que quede cómo un guante”. Uno también se cansa de invertir su tiempo en buscar en tiendas del grupo Inditex, o en grandes almacenes, una combinación de traje, camisa y corbata, para que después termines cruzándote en la oficina , la calle o en cualquier evento con alguien vestido clavadito a ti. Es un buen momento de apostar por el “individualismo” a la hora de vestir, no crees?
Las mejores direcciones.
Antonio Puebla.
C/ Don Juan de Austria, 36.
Valencia.
Victor Seligra.
C/ Hernán Cortes 1-B.
Valencia.
Sastreria Santana
C/ del Teatro, 14
Alicante.
Fa ja uns quants dies que em va arribar via email, una notícia en la qual citaven a Francisco Camps, president de la Comunitat Valenciana, com un dels 50 homes millor vestits del món. Tal afirmació corre a càrrec de la revista masculina GQ, una de les més influents en el que a moda i estil masculí es refereix. La publicació justificava la seva inclusió en tal selecta llista per “la seva infalible ull per als vestits a mesura”. Pitorreo o no, la meva intenció és deixar aparcat aquest tema polític que ha acaparat portades tant de periòdics com d'informatius ( no en canal9 ) en els últims mesos i que tant m'avorreix.
Així que segur estic a l'afirmar que una de les paraules que més has escoltat o llegit a estat SASTRE, juntament amb ? vestits a mesura?. Doncs bé, volgués centrar-me en explicar-vos que a dia d'avui, la sastrería valenciana gaudeix d'un dels seus millors moments, quant a prestigi i reconeixement. No pensem que solament polítics, empresaris i alts directius formen part del ?selecte grup d'afortunats que visiten els establiments de confecció a mesura?. Per a la meva, he de reconèixer, s'ha convertit en alguna cosa gairebé addictiu. Alguns pensareu que és una mica antic. Tot el contrari. És tot un exercici creatiu que comença amb l'elecció del teixit o teixits, ajustats als teus gustos i necessitats. Passant més tard pels forros, les fornitures o qualsevol altre petit detall que desitgis. Tres o quatre proves més tard els pantalons, camisa o vestit estarà llest. A l'hora de vestir, sense dubtar-lo, aposto per arribar a una mica d'exclusivitat en els detalls i saber esperar uns 30 dies per a lluir ?una jaqueta bé tallada i que quedi com un guant?. Un també es cansa d'invertir el seu temps a buscar en botigues del grup Inditex, o en grans magatzems, una combinació de vestit, camisa i corbata, perquè després acabis creuant-te en l'oficina , el carrer o en qualsevol esdeveniment amb algú vestit clavadet a tu. És un bon moment d'apostar pel “individualisme” a l'hora de vestir, no creus?